Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Gevulde kipfilet

Wat ga jij vanavond eten? Heb je nog geen idee of juist inspiratie nodig? Misschien is dit Gevulde kipfiletrecept dan wel wat voor jou! Gevulde, malse kipfilet. De vulling bestaat uit tomaat gemengd met een aantal lekkere kruiden. Je kunt deze kipfilet prima in combinatie eten met bijvoorbeeld rijst of juist lekker aardappeltjes uit de oven! Dit gerecht is in ieder geval een aanrader! Benieuwd? Lees snel verder!


Benodigdheden voor 1 persoon

– 1 grote kip filet (ongeveer 150 tot 200 gram)
– 1,5 tomaat
– Verse basilicum
– 1 teentje knoflook
– 1/2 ui
– Limoen- of citroensap
– Paprikapoeder
– Peper en zout
– Rode ui
– Pijnboompitten
– Scheutje magere yoghurt
– Olijfolie


Bereidingswijze

Snijd de tomaat in vieren en haal de zaadjes en het vocht eruit. Snij de rest van de tomaat in kleine blokjes. Hak het teentje knoflook fijn en snipper de ui. Voeg de tomatenblokjes, knoflook en ui samen in een schaaltjes. Voeg een wat limoen- of citroensap, peper, zout en een scheutje magere yoghurt toe. Snij als laatste de verse basilicum blaadjes fijn en voeg ook deze toe. Meng alles goed door elkaar.

Neem een lang mes en snij aan de dikke kant de kipfilet in tot aan ongeveer 1 centimeter van de andere kant. Neem een pollepel en maak met de steel de opening van de kipfilet groter.

Vul het gat van de kip met het mengsel van tomaat. Druk het mengsel stevig aan met een lepel zodat de kip wat bol gaat staan. Maak de opening vervolgens dicht met cocktailprikkers. Knip de cocktailprikkers af als deze lang zijn en tijdens het bakken in de weg kunnen zitten. Bestrooi de buitenkant met paprikapoeder, peper en zout.

Neem vervolgens een koekenpan, zet deze op middelhoog vuur en doe hier wat olijfolie in. Als de pan warm is leg je kipfilet in de pan. Bak de kipfilet aan beide zijdes goudbruin in 6 tot 8 minuutjes per kant. Zet vervolgens het vuur laag en leg een deksel op de pan. Bak de kipfilet nog 6 tot 8 minuten, draai wel de kipfilet met regelmaat om.

Wikkel vervolgens de kipfilet in aluminiumfolie en laat nog 5 minuutjes rusten op een plank. Snij hem daarna in dunne plakken. Het eten is klaar en je kunt gaat eten!

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Meer gerechten met kip? Kijk hier voor meer inspiratie!



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *