Gevulde courgettes uit de oven
Vroeger vond ik courgettes eigenlijk helemaal niet lekker. Inmiddels weet ik goed wat ik allemaal wel niet met een courgette kan maken. Zoals dit recept, gevulde courgette uit de oven! De vulling bestaat uit eieren, melk en kaas. Hierdoor is de courgette ook nog eens vegetarisch (niet veganistisch)! De bereiding kost vrij weinig moeite, de courgette moet wel even in de oven waardoor de bereiding wel iets langer duurt. Ondanks dat dit gerecht weinig calorieën bevat vult het enorm goed!
Benodigdheden voor 2 gevulde courgettes (1 hele courgette)
– 1 groene courgette
– 50 gram geraspte 30+ kaas
– 20 ml halfvolle melk
– 1 heel ei
– 1 ei-eiwit
– Kastanje champignons
– Verse peterselie
– Sriracha saus
– Peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snij de courgette over de lengte door de helft. Schep of snij het vruchtvlees van de courgette weg. Voor dit recept gebruik je het vruchtvlees niet, je kunt dit wel gebruiken voor een ander recept.
Meng in een kommetje het ei, ei-eiwit, melk en de geraspte kaas goed door elkaar. Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Giet het mengsel in de uitgeholde courgettes. Snij de champignons in zo kleine mogelijk stukjes en verdeel deze over de courgettes.
Zet de courgette in de oven voor ongeveer 25 minuten. Dit kan verschillen per oven. De courgettes zijn klaar als er bovenop een mooie bruine laag begint te ontstaan. Haal ze uit de oven en leg ze op een bordje. Giet er nog wat sriracha saus overheen en leg er nog wat peterselie op. Zo heb je met weinig handelingen een lekker en gezonde maaltijd zo klaar!
Meer vegetarisch zien? Klik dan eens hier!
Voedingswaarde van 2 gevulde courgettes Calorieën: 285 kcal Koolhydraten: 10 gram waarvan suikers: 4 gram Vetten: 15 gram waarvan verzadigd: 5,4 gram Eiwitten: 29 gram