Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Gevulde ananas bowl

Kort geleden kwamen we met een gevulde meloen bowl. Heerlijk verfrissend engevulde ananas perfect voor een warme zomerse dag. Maar wat je met een meloen kunt, kan je natuurlijk ook met een verse ananas. We hebben iets andere ingrediënten gebruikt maar zo krijg je toch een frisse en lekker ananas bowl. Een snelle, gezonde en zomerse lunch? Bekijk dan dit receptje.


Benodigdheden voor 1 ananas bowl

– 1/2 ananas
– 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
– Stevia
– Frambozen
– 1/2 kiwi
– Klein handje pompoenpitten
– Gesneden kokos (o.a. bij de AH verkrijgbaar)


Bereidingswijze

Snij de ananas over de lengte door het midden (zoals op de foto te zien is). Snij langs de schil het vruchtvlees weg en maak hier kleine blokjes van. De schil moet intact blijven.

Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt naar smaak met de Stevia. Meng de ananas met de Griekse yoghurt maar houdt 5 of 6 blokjes over. Schep de yoghurt in de uitgeholde ananas.

Schil de halve kiwi en snij deze in kleine blokjes. Beleg de ananas bowl met de frambozen, kiwi, pompoenpitten en de overgebleven ananasblokjes. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kokos overheen.

Zo krijg je zonder al te veel moeite te doen op een lekker manier veel vitamines binnen!

 gevulde ananas


Voedingswaarde per bowl
Calorieën: 329 kcal
Koolhydraten: 46 gram
waarvan suikers: 44 gram
Vetten: 5 gram
waarvan verzadigd: 3,3 gram
Eiwitten: 23 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.