Gevulde ananas bowl
Kort geleden kwamen we met een gevulde meloen bowl. Heerlijk verfrissend en perfect voor een warme zomerse dag. Maar wat je met een meloen kunt, kan je natuurlijk ook met een verse ananas. We hebben iets andere ingrediënten gebruikt maar zo krijg je toch een frisse en lekker ananas bowl. Een snelle, gezonde en zomerse lunch? Bekijk dan dit receptje.
Benodigdheden voor 1 ananas bowl
– 1/2 ananas
– 250 gram Griekse yoghurt 0% vet
– Stevia
– Frambozen
– 1/2 kiwi
– Klein handje pompoenpitten
– Gesneden kokos (o.a. bij de AH verkrijgbaar)
Bereidingswijze
Snij de ananas over de lengte door het midden (zoals op de foto te zien is). Snij langs de schil het vruchtvlees weg en maak hier kleine blokjes van. De schil moet intact blijven.
Meng in een schaaltje de Griekse yoghurt naar smaak met de Stevia. Meng de ananas met de Griekse yoghurt maar houdt 5 of 6 blokjes over. Schep de yoghurt in de uitgeholde ananas.
Schil de halve kiwi en snij deze in kleine blokjes. Beleg de ananas bowl met de frambozen, kiwi, pompoenpitten en de overgebleven ananasblokjes. Strooi er eventueel nog wat extra geraspte kokos overheen.
Zo krijg je zonder al te veel moeite te doen op een lekker manier veel vitamines binnen!
Voedingswaarde per bowl Calorieën: 329 kcal Koolhydraten: 46 gram waarvan suikers: 44 gram Vetten: 5 gram waarvan verzadigd: 3,3 gram Eiwitten: 23 gram