Gepofte aardappel met pulled chicken

Heb je even geen inspiratie wat je vanavond moet eten? Dan hebben wij een leuk recept voor jou; gepofte aardappel gevuld met sweet chili geplukte kip. De wachttijd is wat langer, maar de handelingen zijn vrij simpel. Daarnaast is dit gerecht laag in calorieën en vet en relatief hoog in eiwit, ideaal voor iemand die gezond wilt eten. Wil je dit gepofte aardappel met pulled chicken recept zelf eens maken? Volg dan het stappenplan van The Fit Food Friends!


Benodigdheden voor 1 gepofte aardappel

  • 90 gram kipfilet
  • 1 grote aardappel (kruimelig)
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 100 gram wortel
  • 20 gram ijsbergsla
  • 1/3 tomaat
  • 30 gram komkommer
  • 30 gram XXL Sweet Chili light saus

Gepofte aardappel met pulled chicken recept

  1. Zet de (hetelucht) oven op 200 graden. Maak de aardappel goed schoon en ontdoe deze van eventuele viezigheid. Wikkel hem in aluminiumfolie en zet hem een uur in de oven.
  2. Breng ½ liter water aan de kook met een ½ blokje kippenbouillon. Als het water kookt doe je de kip in het water en laat je deze een kwartier koken.
  3. Haal de kip uit het water en pluk deze in dunnen reepjes met 2 vorken. Dit doe je het makkelijkst door 1 vork in de kip te prikken en met de andere vork de kip los te maken. Doe vervolgens de kip in een schaaltje en breng deze op smaak met de XXL Sweet Chili saus en wat peper en zout.
  4. Schil vervolgens de wortels en rasp deze fijn met een keukenmachine of met de hand. Was de ijsbergsla en snij deze in dunne reepjes. Snij ook de tomaat en komkommer in klein reepjes.
  5. Haal na een uur de aardappel uit de oven. Snij deze door de helft en doe hier wat sla tussen. Leg er vervolgens de geplukte kip op. Doe als laatste een beetje van de geraspte wortel bovenop.

En voilà, je avondmaaltijd is klaar, eet smakelijk!

In samenwerking met XXL Nutrition

Voedingswaarde per aardappel:
 Calorieën: 237 kcal
 Koolhydraten: 33 gram
 waarvan suikers: 2 gram
 Vetten: 3 gram
 waarvan verzadigd: 0 gram
 Eiwitten: 20 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.