Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Gehaktbrood met aardappelen uit de oven

Gehaktbrood is eigenlijk helemaal geen brood. Het enige wat gehaktbrood gemeen heeft met een normaal brood, is de vorm en het feit dat het in de oven wordt gebakken. Verder lijkt gehaktbrood meer op een gehaktbal. Uiteraard is het leuk om eens te variëren en kun je het gehaktbrood ook in allerlei vormen, maten en smaken maken. Wil je weten hoe wij ons gehaktbrood maken? Lees dan snel verder!


Benodigdheden voor 2 personen

Het gehaktbrood
– 400 gram extra mager rundergehakt
– 1/2 teen knoflook
– 1/2 ui
– 1 ei
– 60 gram paneermeel
– 35 gram geconcentreerde tomatenpuree
– Oregano
– Tijm
– Rozemarijn
– Peper en zout

De aardappelen
– 3 middelgrote aardappelen
– 1/2 teen knoflook
– Rozemarijn
– Peper en zout

De groenten
– 1 courgette
– 1/2 ui
– 6 kastanje champignons
– Peper en zout


Bereidingswijze

Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Voeg in een kom de gehakt, een half gesnipperd uitje, een half geperst teentje knoflook, het ei, paneermeel, de tomaten puree, oregano, tijm, rozemarijn en wat peper en zout samen. Meng alles goed door elkaar tot het geheel één massa vormt. Kneed het gehakt vervolgens tot een brood vorm. Pak een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Zet het gehaktbrood in het middel van de plaat

Was vervolgens de aardappelen goed schoon, de schil mag eraan blijven zitten. Snij de aardappelen vervolgens in partjes en doe ook deze in een mengkom. Voeg een half geperst teentje knoflook, peper, zout en rozemarijn toe. Meng dit goed door elkaar. Leg deze aardappelen vervolgens om het gehaktbrood heen op de bakplaat. Plaats de plaat in het midden van de oven voor 40 minuten.

Was nu de courgette schoon en snij deze over de lengte in 4 stukken. Verwijder de zaadlijsten (het midden van de courgette). Snij vervolgens de courgette in dunne reepjes zoals op de foto’s te zien is. Door de zaadlijsten te verwijderen zorg je dat de courgette wat meer bit houdt! Snij daarna de champignons in plakjes en snipper de rest van de ui. Als de aardappelen en het gehaktbrood nog maar 10 minuten hoeven, kun je een wok- of hapjespan op het vuur zetten. Voeg een klein beetje olijfolie toe. Als deze warm is doe je de ui in de pan. Voeg vervolgens de courgette, champignons, peper en zout toe. Bak dit geheel nog zo’n 5 minuutjes.

Haal het gehaktbrood en de aardappelen uit de oven. Snij het gehaktbrood in plakjes ter dikte van ‘normaal’ brood.

En ziezo, je hebt een verantwoorde maaltijd op tafel staan! Eet smakelijk.

Voedingswaarde per persoon
 Calorieën: 629 kcal
 Koolhydraten: 90 gram
 waarvan suikers: 16 gram
 Vetten: 14 gram
 waarvan verzadigd: 4,8 gram
 Eiwitten: 35 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *