Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Gegrilde burrito met Italiaanse twist

Heb jij wel eens een burrito gegeten? De kans is groot van wel. Een burrito is een mexicaansGegrilde burrito gerecht en is simpel gezegd een opgerolde tortilla wrap gevuld met ingrediënten. Vervolgens wordt hij vaak bestrooid met kaas en in de oven gedaan. Wij hebben er vandaag een eigen draai aan gegeven. We hebben een volkoren wrap gevuld met kalkoenfilet, mozzarella, tomaat en basilicum. Daarna hebben we hebben gegrild in een tosti ijzer. Wat een heerlijke combi is dat zeg! De voedingswaarden zijn ook nog eens top. Wil jij hem ook eens maken? Lees snel verder!


Wat heb je allemaal nodig?

– 1 volkoren tortilla wrap
– 3 plakjes kalkoen of kipfilet
– 1/2 bol light mozzarella (zo’n 65 gram)
– 1/2 tomaat
– Verse basilicum
– Peper
Suikervrije ketchup van Myprotein
Of gebruik de 50% ketchup van Heinz


De bereidingswijze

Haal de mozzarella uit de verpakking en laat hem goed uitlekken. Snij dunne plakjes van de mozzarella, doe het zelfde met de tomaat.

Beleg de wrap met de kalkoenfilet, vervolgens de tomaat en de mozzarella. Snij de basilicum fijn en strooi deze samen met de peper of de wrap.

Rol de wrap op als een burrito en leg hem onder een tosti ijzer. Laat hem mooi bruin worden en haal hem er vervolgens onderuit. Snij hem door de helft en doe er een beetje ketchup bij. Eet smakelijk!

In samenwerking met Myprotein

Gegrilde burrito

Gegrilde burrito

Bekijk hier ons laatste overheerlijke recept: Taco wrap gevuld met BBQ kip!


Voedingswaarde van 1 burrito
 Calorieën: 269 kcal
 Koolhydraten: 24 gram
 waarvan suikers: 3 gram
 Vetten: 9 gram
 waarvan verzadigd: 4 gram
 Eiwitten: 25 gram


1 thought on “Gegrilde burrito met Italiaanse twist”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.