Gegrilde burrito met Italiaanse twist
Heb jij wel eens een burrito gegeten? De kans is groot van wel. Een burrito is een mexicaans gerecht en is simpel gezegd een opgerolde tortilla wrap gevuld met ingrediënten. Vervolgens wordt hij vaak bestrooid met kaas en in de oven gedaan. Wij hebben er vandaag een eigen draai aan gegeven. We hebben een volkoren wrap gevuld met kalkoenfilet, mozzarella, tomaat en basilicum. Daarna hebben we hebben gegrild in een tosti ijzer. Wat een heerlijke combi is dat zeg! De voedingswaarden zijn ook nog eens top. Wil jij hem ook eens maken? Lees snel verder!
Wat heb je allemaal nodig?
– 1 volkoren tortilla wrap
– 3 plakjes kalkoen of kipfilet
– 1/2 bol light mozzarella (zo’n 65 gram)
– 1/2 tomaat
– Verse basilicum
– Peper
– Suikervrije ketchup van Myprotein
Of gebruik de 50% ketchup van Heinz
De bereidingswijze
Haal de mozzarella uit de verpakking en laat hem goed uitlekken. Snij dunne plakjes van de mozzarella, doe het zelfde met de tomaat.
Beleg de wrap met de kalkoenfilet, vervolgens de tomaat en de mozzarella. Snij de basilicum fijn en strooi deze samen met de peper of de wrap.
Rol de wrap op als een burrito en leg hem onder een tosti ijzer. Laat hem mooi bruin worden en haal hem er vervolgens onderuit. Snij hem door de helft en doe er een beetje ketchup bij. Eet smakelijk!
In samenwerking met Myprotein
Bekijk hier ons laatste overheerlijke recept: Taco wrap gevuld met BBQ kip!
Voedingswaarde van 1 burrito Calorieën: 269 kcal Koolhydraten: 24 gram waarvan suikers: 3 gram Vetten: 9 gram waarvan verzadigd: 4 gram Eiwitten: 25 gram
1 gedachte over “Gegrilde burrito met Italiaanse twist”