Foe Yong Hai
Eet jij wel eens Chinees? Dan kan het bijna niet anders dan dat jij Foe Yong Hai kent. Dit gerecht is een mix van gebakken ei en verschillende groentes, afgemaakt met een zoet zure saus. Wij hebben hebben onze eigen versie van dit gerecht gemaakt. Bekijk het recept hieronder.
Benodigdheden voor 1 persoon
– 2 kleine eieren
– 230 gram ei-eiwitten
– 60 gram rijst
– 1/4 ui
– 1 kleine wortel
– 1 teentje knoflook
– 4 kastanje champignons
– 1 bosui
– 1/4 prei
– Verse koriander
– 30 gram Sweet & Sour light saus
– Peper, zout en gemberpoeder
Bereidingswijze
Snipper de uit en snij het teentje knoflook fijn. Fruit deze in een ruime koekenpan goed aan. Snij ondertussen de wortel, rode peper, champignons en prei fijn. Voeg deze toe aan de ui en knoflook. Bak dit alles in 5 minuutjes op halfhoog vuur. Voeg wat peper en zout toe.
Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar.
Doe de 2 eieren, het eiwit en wat peper, zout en gemberpoeder in een kom. Kluts dit alles goed door elkaar.
Als de groenten goed gebakken zijn voeg je het eimengsel toe. Roer de groenten en het eimengsel goed door elkaar. Bak dit vervolgens tot het ei gaar is.
Giet de rijst af en doe dit in een kommetje. Druk de rijst wat aan en draai vervolgens het kommetje om op een bord. Leg de Foe Yong Hai tegen de rijst aan. Schenk de Sweet & Sour saus over de Foe Yong Hai. Maak het gerecht af met wat dun gesneden bosui en verse koriander.
In samenwerking met XXL Nutrition
Bekijk ook eens onze blogs!
Voedingswaarde: Calorieën: 509 kcal Koolhydraten: 62 gram waarvan suikers: 6 gram Vetten: 10 gram waarvan verzadigd: 7,5 gram Eiwitten: 40 gram
1 gedachte over “Foe Yong Hai”