Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Fluffy Pancakes

Pannenkoeken. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen,en vinden het heerlijk om hier flink mee te variëren. Door het eiwit op te kloppen zijn de pannenkoeken heel luchtig en zul je sneller vol zitten. Je hoeft dus minder te eten en kan hierdoor besparen op je calorie-inname. Benieuwd hoe we deze pannenkoeken hebben gemaakt? Lees dan snel verder!


Ingrediënten voor twee personen:

De pannenkoeken

– 150 gram volkoren bloem
– 225 gram citroenkwark (van optimel)
– 225 gram aardbeienkwark (van optimel)
– 2 theelepels bakpoeder
– 6 eieren

Voor de saus

– 225 gram bevroren aarbeien


Bereidingswijze

Pak drie schalen, en scheidt de eieren. Doe in twee schalen een eidooier en alle zes de eiwitten in de derde schaal. De vier overgebleven eidooiers heb je niet nodig voor dit recept. Voeg bij de ene schaal met een eidooier 225 aardbeienkwark, 75 gram volkoren bloem en een theelepel bakpoeder toe en roer het geheel goed door elkaar. Herhaal dit met de andere schaal met een eidooier, maar gebruik hier de citroenkwark. Klop de zes eiwitten in de derde schaal op met een mixer en verdeel het opgeklopte eiwit over de twee schalen met beslag. Roer het eiwit voorzichtig door het eiwit. Je beslagen zijn nu klaar!

Hak nu de bevroren aardbeien fijn en doe ze in een steelpannetje. Zet het steelpannetje op laag vuur en blijf goed doorroeren. De aardbeien zullen inkoken tot een saus. Wanneer je de saus te dik vindt kun je een klein beetje water toevoegen!

Nu is het tijd om de pannenkoeken te bakken. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en doe hier een klein beetje olie in. Schep van beide beslagen een genoeg in de pan om een kleine pannenkoek te bakken. Zet het vuur niet te hoog en bak de pannenkoeken tot ze lichtbruin zijn, draai ze dan om en bak weer tot de andere kant ook lichtbruin is.

Wanneer je beslagen op zijn is het tijd om te stapelen en serveren! Eet smakelijk!

Voedingswaarde voor 1 persoon:
 Calorieën: 504 kcal
 Koolhydraten: 65
 Vetten: 15
 Eiwitten: 77


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *