Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Fluffy pancakes met chocolade, aardbei en maple siroop

Als er 1 gerecht is waar je mij op zondag ochtend blij mee kan maken, zijn het wel pancakes.

fluffy pancakes

Je kunt pannenkoeken eindeloos variëren, zowel qua beslag als met toppings. De pannenkoeken die wij hebben gemaakt zijn lekker luchtig en hebben ook nog eens hele goede voedingswaarden. Ze zijn hoog in eiwitten, laag in verzadigd vet en laag in suikers, perfect voor een sporter!

Doordat er vers fruit, stevia en suikervrije siroop wordt gebruikt, bevat het recept geen toegevoegde suikers. Daarnaast is dit een hele lekkere manier om je dagelijkse portie fruit binnen te krijgen.

Het recept is vrij simpel en je kunt deze overheerlijke pancakes al binnen 15 minuten op tafel hebben staan. Wil jij dit recept nou een smaken? Volg dan onderstaande stappen!


Benodigdheden voor 6 pancakes

– 1 heel ei
– 3 ei-eiwitten
– 100 gram Instant Oats (havermeel)
– 100 ml halfvolle melk
– 2 blokjes high protein chocolade van Myprotein
– 1 el stevia
– 3 aardbeien
– 50 gram blauwe bessen
– 30 ml suikervrije maple syrup
– Verse munt


Bereidingswijze

Pak een kom en zorg er voor dat deze schoon en vetvrij is. Scheidt de eieren en doe de eiwitten in de vetvrije kom. Bewaar 1 eigeel, de andere eigelen kan je weggooien of kan je bewaren in de koelkast. Klopt de eiwitten stijf met een staafmixer. Als de eiwitten goed stijf zijn, kun je de kom ondersteboven houden zonder dat er iets uit valt.

Doe 1 eigeel in een nieuw kom en voeg hier het havermeel, de melk en de stevia toe. Mix ook dit tot een glad beslag. Voeg vervolgens de stijfgeslagen eiwitten toe en spatel dit goed door elkaar. Let op: doe dit niet met een garde, dan sla je namelijk alle lucht weer uit de eiwitten. Voeg als laatste de blauwe bessen toe en spatel ook deze door het beslag.

Zet een koekenpan op hoog vuur. Als de pan warm is doe je een klein beetje olijfolie in de pan en veeg je dit uit met een keukenpapiertje, zo wordt al het overtollige olijfolie weggenomen. Schep met een lepel ongeveer 1/6e van het beslag in de pan. Wacht tot de onderkant stevig wordt (dit gebeurt wanneer er aan de bovenkant luchtbelletjes/gaatjes ontstaan), vervolgens draai je de pannenkoek om en bak je ook deze kant gaar. Herhaal dit tot het beslag op is.

Hak de chocolade in kleine stukjes. Ontdoe de aardbei van het kroontje en snij deze in dunnen plakjes. Stapel de pannenkoeken op en doe telkens wat plakjes aardbei tussen elke laag. Strooi de chocolade over de pancakes en voeg wat verse blaadjes munt toe. Giet als laatste de maple siroop over de pannenkoeken heen.

In samenwerking met Myprotein

 fluffy pancakes

fluffy pancakes

fluffy pancakes

Check ook dit recept met de heerlijke eiwitrijke chocolade


Voedingswaarde van 6 fluffy pancakes
 Calorieën: 695 kcal
 Koolhydraten: 83 gr
 waarvan suikers: 18 gr
 Vetten: 21 gr
 waarvan verzadigd: 8,1 gr
 Eiwitten: 38 gr


1 thought on “Fluffy pancakes met chocolade, aardbei en maple siroop”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.