Een keukenweegschaal is onmisbaar in elke keuken

keukenweegschaalHet moment is eindelijk aangebroken. Je beweegt meer en let goed op je voeding. Een mooi begin is het halve werk, maar met alleen bewegen en de juiste voeding kom je er niet. De portiehoeveelheden moeten ook in balans zijn. Dan komt een keukenweegschaal wel erg van pas, nietwaar? Als je van plan bent om een keukenweegschaal te kopen, dan ben je op de juiste pagina belandt. Omdat er verschillende keukenweegschalen op de markt zijn, delen wij in dit artikel op Thefitfoodfriends.nl enkele nuttige tips om jou een eindje op weg te helpen. Lees je verder?

De digitale keukenweegschaal weegt nauwkeuriger

Dat een keukenweegschaal een onmisbaar keukenhulpmiddel is, dat moge duidelijk zijn. Maar waar ga je een keukenweegschaal kopen? En kies je voor een analoge of een digitale keukenweegschaal? Als je tot op de gram exact wilt kunnen afwegen, dan kun je het beste op zoek gaan naar een digitale keukenweegschaal. Deze weegschalen kunnen namelijk tot op de gram nauwkeurig afwegen. Sommige weegschalen kunnen zelfs een gewicht op 0,1 gram afronden!

Ook mensen die houden van kokkerellen moeten natuurlijk kunnen vertrouwen op een nauwkeurige keukenweegschaal. In dat geval geniet dus de digitale variant de voorkeur, zodat je geen beroep hoeft te doen op je inschattingsvermogen. Houd er wel rekening mee dat digitale weegschalen altijd op batterijen werken.

Een ander mooi voordeel van digitale keukenweegschalen is dat je deze heel makkelijk op 0 kunt zetten. Zo kan je iets afwegen in een kom of schaal, zonder dat het gewicht hiervan wordt meegewogen.

  • Weeg tot de gram nauwkeurig
  • Eenvoudig in kom of schaal wegen
  • Perfecte hulp bij afvallen en gezond eten

Digitale keukenweegschaal aanrader

Toch een analoge weegschaal in jouw keuken?

Een analoge keukenweegschaal werkt niet op batterijen en is daarnaast wat minder nauwkeurig dan een digitale weegschaal, zoals hierboven is uitgelegd. Daarbij kan een klassieke weegschaal nooit vloeistoffen meten. Voor de meeste recepten kun je met een analoge weegschaal wel een eind komen, maar precisiewerk is deze weegschaal niet gegeven.

Gelukkig zijn er wel veel modellen verkrijgbaar die ook voor het oog erg prettig zijn om naar te kijken. We hebben het dan over de welbekende retro weegschalen met kom. Zo’n indrukwekkende blikvanger in de keuken kan nooit kwaad, toch?

  • Vaak goedkoper dan digitale keukenweegschaal
  • Minder nauwkeurig
  • Verkrijgbaar in retro design met mengkom

Analoge weegschaal aanrader

Meer handige artikelen lezen? Bekijk hier alle blogs van The Fit Food Friends. Natuurlijk kun je ook onze gezonde recepten bekijken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.