Een èchte hamburger
Het is vandaag donderdag en dat vinden wij een hele goeie reden om een hele lekkere hamburger te eten. We hebben inmiddels al meerdere burger-recepten met jullie gedeeld. Zo hadden we er eentje met gegrilde groenten en eentje met krokante kip. Vandaag hebben we een recept van de hamburger zoals de meeste mensen hem kennen: met een burger, tomaat, sla, augurk en kaas. We hebben de burger zelf van mager rundergehakt gemaakt en voor het broodje hebben we een Turks brood bol gebruikt. Bekijk het volledige recept hier onder!
Benodigdheden voor 1 burger
– 200 gram mager rundergehakt
– 1 burgerbroodje of bol
– 1/2 tomaat
– 1/4 ui
– Augurk
– Sla (lollo bianco)
– 1 plakje cheddar kaas
– 1/4 witte ui
– 1/2 teentje knoflook
– Peper en zout
Bereidingswijze van de hamburger
Bak de brood af volgens de verpakking. Heb je nou een verse bol, bijvoorbeeld een Italiaanse, zet hem dan gewoon 5 minuten in de oven op 220 graden Celsius.
Snipper de witte ui en pers het teentje knoflook fijn. Voeg deze toe aan de gehakt met nog wat peper en zout. Kneed alles goed door elkaar en maak hier een mooi gehaktbal van. Druk de gehaktbal plat en voila, je hebt een burger. Als je het vlees goed tegen elkaar drukt hoef je geen ei en paneermeel te gebruiken.
Zet een pan op hoog vuur en doe hier een klein beetje olijfolie in. Leg de burger in de pan en bak deze ongeveer 5 minuten aan één kant. Draai hem vervolgens om en bak ook deze kant 5 minuten. Zet het vuur vervolgens wat zachter om de burger goed gaar te krijgen.
Snij ondertussen de tomaat en rode ui in dunne plakken. Pluk van de sla wat mooie blaadjes.
Als de burger bijna klaar is, leg je het plakje cheddar kaas op de burger en laat je deze er overheen smelten.
Snij het burgerbroodje door de helft en leg de burger op de onderste kant. Leg hier boven op de tomaat, augurk, rode ui en sla. Leg de bovenste helft van het broodje op de rest van de burger.
Voedingswaarde van 1 burger Calorieën: 715 kcal Koolhydraten: 51 gram waarvan suikers: 5 gram Vetten: 30 gram waarvan verzadigd: 9,9 gram Eiwitten: 56 gram