Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Drakenfruit panna cotta

Misschien heb je het al wel eens gezien; de pitaja/pitaya/pitahaja/dragon fruit, ook wel draken fruit genoemd. Draken fruit is de vrucht van bepaalde cactussoorten en komt van nature uit midden- en zuid Amerika. De schil kan zowel roze als geel zijn en het vruchtvlees is vaak wit of roze. De pitjes in het vruchtvlees geven samen met de kleur een apart effect. Wij hebben een leuk en lekker dessert bedacht dit je met deze ‘dragon fruit’ kan maken.


Benodigdheden voor 1 panna cotta

De bodem:
– 25 gram dadels zonder pit
– 25 gram havermout
– 1 el olijfolie
– 20 ml water

De panna cotta:
– 200 ml halfvolle melk
– 2 el stevia
– 1/2 draken fruit
– 2 blaadjes gelatine

– 10 gram blauwe bessen (bevroren)


Bereidingswijze

Doe de gelatine blaadjes in een schaaltje met water en laat deze 5 minuten weken. Zet vervolgens een steelpannetje op het vuur en doe hier de melk en de stevia in. Roer dit goed door elkaar. Schep het vruchtvlees van de pitaja uit de schil en maak dit met een vork tot een papje. Giet dit vervolgens bij de melk.

Als het melk met de pitaja warm is, haal je het pannetje van het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en roer deze één voor één door de melk. Giet dit vervolgens in de gewenste vorm en laat dit zo’n 4 uur afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij de dadels in kleine stukjes en doe deze samen met de havermout, olijfolie en water in een keukenmachine. Mix dit net zo lang tot het een gladde massa is. Bekleed een bakplaat met wat bakpapier en leg hier het havermout-dadel mengsel op in de gewenste vorm. Het leukste is uiteraard als je dit dezelfde vorm geeft als de panna cotta in de koelkast. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten. Laat het daarna goed afkoelen.

Als zowel de panna cotta en de bodem goed zijn afgekoeld kun je deze op elkaar zetten. Doe als laatste nog de blauwe bessen in een schaaltje in de magnetron, maak ook deze fijn en doe dit door een zeefje. Giet dit over de panna cotta voor nog meer smaak.

De panna cotta van draken fruit met een krokante bodem is klaar. Geniet er van!

          

 

Voedingswaarde:
 Calorieën: 421 kcal
 Koolhydraten: 51 gram
 waarvan suikers: 29 gram
 Vetten: 8 gram
 waarvan verzadigd: 3 gram
 Eiwitten: 16 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.