De voordelen van een bakplaat voor het koken

voordelen van een bakplaatIn Nederland zijn we nog niet heel erg gewend om te koken met de bakplaat. Dat terwijl zo’n bakplaat eigenlijk onmisbaar is in iedere keuken! Er zijn verschillende soorten bakplaten, en je kunt er zelfs voor kiezen om een bakplaat op tafel te zetten en daar de gerechten te bereiden. Maar wat zijn nu precies de voordelen van een bakplaat en waarom zou jij zo’n grillplaat moeten gebruiken voor jouw luxe biefstuk of hamburger? Je leest het allemaal in deze blog van The Fit Food Friends hieronder!

Voordelen van een bakplaat

Ben jij benieuwd naar de voordelen van een bakplaat voor het koken? Je kunt er alles op bereiden en ook het onderhoud is zeer eenvoudig. Lees hieronder meer over de bakplaat voordelen.

Je kunt er gezond mee koken

Je hoort vaak dat boter en margarine je niet gaan helpen met afvallen. Met een bakplaat is dat verleden tijd, want daar heb je enkel een beetje olie voor nodig en je bakt zo de heerlijkste gerechten. Van vlees en vis tot groenten. Gebruik kruiden om wat meer smaak toe te voegen en je hebt binnen no-time een gezonde maaltijd op tafel.

Je hebt minder pannen nodig

Wanneer je vaker met de bakplaat kookt, heb je minder pannen nodig omdat je daar gewoonweg minder vaak gebruik van maakt. En dat niet alleen, er zitten nog veel meer voordelen aan een bakplaat kopen in plaats van nieuwe pannen. Het is goedkoper, omdat je maar één bakplaat nodig hebt, en het scheelt ruimte in huis.

Het eten is zo klaar

Oké, het kost misschien wat tijd voordat alle ingrediënten goed zijn gebakken, maar wat de voorbereiding betreft is koken met de bakplaat heel simpel. Je hoeft er namelijk niet veel voor te doen. En wanneer de bakplaat zijn werk aan het doen is, kun jij vast aan een wijntje zitten. Ideaal, toch?

Je houdt hem makkelijk schoon

Een bakplaat is heel eenvoudig schoon te maken, makkelijker dan bijvoorbeeld een grill- of koekenpan. Een bakplaat heeft een vlak oppervlak, waardoor hij meestal zo schoon is door er een doekje overheen te halen. Natuurlijk is het wel aan te raden om alle hoeken goed schoon te maken, en hem na gebruik vetvrij te maken.

Is er iets aangekoekt? Maak dit schoon door de bakplaat in te smeren met zachte zeep en er een kop met ammoniak bij te zetten. Bedek de plaat met een plastic zak en veeg het vuil er de volgende dag zo vanaf.

Je kunt er veel kanten mee op

Naast gerechten met vlees, vis en groenten, kun je er ook heerlijke pannenkoeken mee bakken, of bijvoorbeeld tosti’s. Sterker nog, met een bakplaat is dat misschien nog wel makkelijker dan met een pan!

bakplaat voordelen

Bakplaat voordelen en kopen

Ben jij overtuigd van de voordelen van een bakplaat voor het koken en wil je er graag 1 aanschaffen? Dan heb je de keus uit verschillende merken en prijsklassen. Stel jij hoge eisen aan een grillplaat of bakplaat? Dan kun je voor een horeca-model gaan, van merken zoals Bartscher, Gastro M, Electrolux, SARO of Modular. De prijs van deze bakplaten ligt natuurlijk wel hoger.

Gebruik jij een bakplaat alleen om af en toe gezellig met vrienden wat gerechtjes te bakken? Dan zijn er goedkopere bakplaten voor thuis verkrijgbaar. Bij Bol.com kun je bakplaten van o.a. Princess, Tefal, Tristar en Bestron kopen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.