De thee blends van Tastea

Brrr, je kan de laatste dagen weer goed merken dat het winter is. Tastea thee blendsEn wat is er tijdens een koude dag nou lekkerder dan een warme kop thee? Zelf heb ik vaak bepaalde periodes dat ik thee drink, met name als ik mij niet helemaal fit voel. Even geleden werden wij benaderd door Tastea om hun thee eens te proberen. Toen ik zag wat voor thee zei verkopen, werd ik gelijk benieuwd naar hun producten. Ik heb 2 thee blends mogen proeven; de Tastea Energy Boost en de Tastea Sweetdreams . In deze blog ga ik mijn ervaringen met jullie delen!


Tastea thee blendsWie en wat is Tastea?

Tastea verkoopt allerlei soorten thee blends die gericht zijn op een fitte en gezonde leefstijl. Het merk is gespecialiseerd in luxe thee blends van kruiden, fruit en losse thee. De theeblaadjes van Tastea worden niet machinaal, maar met de hand geplukt. Dit zorgt er dat zij de allerbeste blaadjes kunnen gebruiken voor de thee. Daarnaast maakt het theemerk met name gebruik van natuurlijk smaken. Zo voegen ze bijvoorbeeld gedroogde sinaasappel toe om een natuurlijk sinaasappel smaak toe te voegen. Op deze pagina kun je meer lezen over het merk Tastea.


De Tastea Sweetdreams

Een onderdeel in een gezonde levensstijl die mensen vaak onderschatten, is de nachtrust. Een persoon heeft gemiddeld 7 tot 9 uur slaap nodig. Te weinig nachtrust kan gevolgen hebben voor je energieleven, je prestaties op werk of school en ook je sportleven. Te veel slaap kan ook voor vermoeidheid zorgen. Deze thee van Tastea zou je moeten helpen om een wat betere nachtrust te krijgen. De theeblend bevat onder andere pu-erh (speciale theebladeren), lavendel, zoethout en valeriaan.

Tastea thee blends

Als je de pot met de Sweetdreams blend opent ruik je vrijwel gelijk dat er lavendel in zit.

Deze lavendel komt ook wel duidelijk naar voren in de thee zelf. Lavendel staat er om bekend dat het een rustgevende werking heeft. De thee zelf vond ik een vrij sterke smaak hebben, dit kun je uiteraard zelf afstemmen met de hoeveelheid van de blend die je gebruikt. De rustgevende werking merkte ik echter wel vrij snel. Ongeveer een half uurtje nadat ik de thee had gedronken (rond 22.00 ’s avonds) merkte ik dat ik slaperig werd. Die nacht heb ik zeer goed geslapen en werd ik opgewekt wakker. Kortom; naar mijn mening hielp deze thee blend om voldoende nachtrust te krijgen.


De Tastea Energy Boost

Naast de Sweetdreams thee hebben we ook de Energy Boost thee mogen proberen. Want herken jij ook van die dagen, dat je weinig puf en energie hebt? Veel mensen drinken op zulke momenten koffie of andere cafeïne houdende dranken. Zelf lust ik geen koffie en ben ik dus vaak opzoek naar andere dranken die er voor kunnen zorgen dat je energie krijgt.

Volgens Tastea geeft deze thee je een energie boost. In de thee blend zitten onder andere de volgende ingrediënten: groene mate, groene rooibos, mallow en gedroogde sinaasappel schillen. Erg opvallend zijn de stukjes sinaasappelschil die in de thee blend verwerkt zitten. Grappig is dat je de smaak die deze stukjes afgeeft ook echt proeft.

In eerste instantie was ik vrij sceptisch over het feit dat thee voor een ‘energie boost’ kan zorgen. Toch kreeg ik enige tijd na het drinken van de thee wat meer energie. Niet een daadwerkelijk boost maar wel wat energie. De blend ruikt erg lekker en de thee zelf smaakt ook zeer goed. Al met al vind ik deze thee een echte aanrader.


De thee blends van Tastea, bestellen of niet?

Beide thee blends verschillen behoorlijk van elkaar. Nogal logisch als je naar de namen kijkt; ‘Sweetdreams’ en ‘Energy Boost’. Van beide soorten thee kon ik de werking merken. De ene wat beter dan de ander. Deze werking kan bij elk persoon en elke situatie natuurlijk wel verschillen.

Qua smaak vond ik de Energy Boost thee lekkerder dan de Sweetdreams thee. Ik heb ook beide thee blends laten proeven door mijn vriendin, schoonmoeder en moeder. Zij drinken wat vaker thee dan ik dus was ik erg benieuwd naar wat zij er van vonden. Alle 3 de vrouwen vonden, net als ik, de Energy Boost thee lekkerder smaken dan de Sweetdreams thee.

Kortom; de Energy Boost thee vind ik zeker een aanrader, met name qua smaak en in iets mindere mate qua werking. De Sweetdreams thee vond ik qua smaak net iets te heftig. Daarentegen werkte de thee mij wel met een goede nachtrust.

Wil jij nou ook eens de thee blends van Tastea proeven? Bekijk hier hun website.

Bekijk ook onze laatste blog over koken op een OFYR

Tastea thee blendsGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.