Crispy chicken strips
Ben jij wel eens bij de KFC geweest? Dan ken je vast wel de crispy chicken strips die ze daar verkopen.
Malse stukjes kipfilet zonder bot. De KFC is en blijft een fastfood keten waarvan algemeen wel bekend is dat deze geen gezonde voeding verkopen. Als sporter is een maaltijd bij de KFC dan eigenlijk ook wel af te raden. Maar wat als je die overheerlijke crispy strips nou zelf kunt maken? En dat ze dan ook nog eens gezond zijn? Dat kan met dit recept. Deze crispy chicken strips bevatten bijna geen vet, weinig suikers maar wel heel veel eiwitten. In zo’n 15 minuten kun jij deze strips op tafel hebben staan!
Benodigdheden voor 2 porties
voor de chicken strips
– 300 gram scharrelkipfilet
– 100 gram (volkoren)cornflakes van bijvoorbeeld Kellogg’s
– 1 ei
– 20 gram volkoren tarwelmeel
– Paprika poeder
– Peper en zout
voor het sausje
– Light mayonaise
– Sriracha saus
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Snij de kipfilet in dunne repen. Uit 300 gram kipfilet haal je ongeveer 10 strips. Bestrooi de kip met peper, zout en paprika poeder. Zorg er voor dat de kruiden verdeeld zitten over de strips.
Pak 3 bordjes met een opstaand randje of 3 kommetjes. Doe in het 1e bordje de tarwemeel. In het 2e bordje doe je het ei, kluts deze goed door elkaar. Doe in het laatste bordje de cornflakes, maal deze eerst goed fijn.
Haal nu de kipfilet strips als eerste door de tarwemeel, vervolgens door het geklutste ei en als laatste door de cornflakes. Leg de strips op een stukje bakpapier op een bakplaat. Zet deze voor zo’n 10 minuten in de oven.
Meng de mayonaise met de sriracha saus. Serveer deze bij de crispy chicken strips. Eet smakelijk!
In samenwerking met XXL Nutrition
Voedingswaarde van 1 portie Calorieën: 416 kcal Koolhydraten: 38 gram waarvan suikers: 10 gram Vetten: 7,5 gram waarvan verzadigd: 0,8 gram Eiwitten: 45 gram