Passie voor koken, gezondheid en fotografie

*Christmas Special* Vegetarische bieten carpaccio

Het is bijna kerst en vele mensen zijn op zoek naar een leuk en creatief recept om familie en vrienden mee te kunnen verassen. Wij hebben een vegetarische variant van de welbekende carpaccio gemaakt. Heerlijk mee 3 verschillende soorten biet, geroosterde walnoot, geitenkaas en veldsla. Wil jij je familie en vrienden verassen? Lees dan snel verder voor het recept van de vegetarische carpaccio!


Benodigdheden

– 1 rode biet
– 1 chioggia biet
– 1 gele biet
– Veldsla
– 75 gram geitenkaas (Lidl)
– 20 gram walnoten
– Olie/peper/zout


Bereidingswijze

Zet 2 verschillende kookpannen met water op het vuur. Doe in de ene pan de chioggia en gele biet, en in de andere pan de rode biet. Laat de gele en rode biet ongeveer 20 minuten koken, de rode biet 60 minuten. Giet daarna de bieten af en spoel ze af met koud water. Laat ze afkoelen.

Schil de bieten en snij het bovenste en onderste stukje van de biet. Neem een scherp mes (of schaaf/mandoline) en snij zo dun mogelijke plakjes van de biet. Leg de rode, gele en chioggia biet gescheiden van elkaar op verschillende borden.

Rooster ondertussen de walnoten in een pan met een goede antiaanbaklaag. Maak vervolgens de veldsla aan met een beetje olijfolie, peper en zout. Snij de geitenkaas met een (kaas)mes in dunne plakjes en snij die plakjes weer door de helft.

Leg op een rond bord de plakjes chioggia, rode en gele biet om-en-om neer. verdeel vervolgens de walnoot, geitenkaas en veldsla over de bietencarpaccio.

En voilà, een heerlijke vegetarische carpaccio. Eet smakelijk!

Voedingswaarde 
 Calorieën: 490 kcal
 Koolhydraten: 25 gram
 waarvan suikers: 20 gram
 Vetten: 36 gram
 waarvan verzadigd: 13 gram
 Eiwitten: 25 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *