Chocolade-bananen mousse
Chocolade mousse? Hmmm, dat gaat er altijd wel in. Maar chocolade mousse zit boordevol suiker en vet. Deze chocolade-bananen mousse niet! We hebben banaan en avocado gebruikt om de mousse structuur te krijgen. In plaats van chocolade en suiker hebben we cacao, stevia en chocolade whey gebruikt. We hebben ooit eerder deze vorm van chocolade mousse gemaakt. Dit keer hebben we de melk weggelaten en whey toegevoegd. Zo is deze chocolade-banenen mousse een stuk eiwitrijker en qua structuur zelfs ook wat beter. Je kunt hem zelfs helemaal vegan maken als je wilt! Geniet van dit heerlijke receptje!
Dit heb je nodig:
– 1 rijpe banaan
– 1 rijpe avocado
– 25 gram chocolade whey
Wil je nou een vegan versie maken? Gebruikt dan plantaardige eiwitten
– 3 el cacao
– 2 el stevia
Optioneel:
– Melk chocolade
– Gedroogde bananen chips
En zo maak je de chocolade-bananen mousse:
Snij de avocado open en verwijder de pit. Haal de avocado uit zijn schil en schep het in een keukenmachine. Schil de banaan en voeg deze bij de avocado. Voeg de whey, cacao en stevia toe. Mix alles door elkaar tot er geen klontjes meer zijn er een mousse ontstaat.
Doe de mousse in een kommetje of potje, schaaf er wat chocolade overheen en doe er eventueel wat bananen chipjes bij. Zo makkelijk kun je deze chocolade-bananen mousse maken!
In samenwerking met Myprotein
Bekijk hier nog veel meer receptjes met chocolade!
Voedingswaarde per portie: Calorieën: 553 gram Koolhydraten: 52 gram waarvan suikers: 7 gram Vetten: 27 gram waarvan verzadigd: 5,5 gram Eiwitten: 26 gram