Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Choco-Koffie Pannenkoeken

Pannenkoeken zijn altijd goed, het is dus ook niet voor
niks dat wij hier regelmatig foto’s van delen op onze
Instagrampagina. Dit keer hebben we een variant bedacht
met chocolade en koffie, nóg twee hemelse producten!

 


Ingrediënten

– 150 ml ongezoete amandelmelk
– 20 gram cacaopoeder
– 1 banaan
– 75 gram havermout of havermeel
– 1 kop koffie

Voor de saus:
– 125 gram blauwe bessen



Bereidingswijze

Doe wanneer je gebruik maakt van havermout eerst de havermout in een blender en blend dit tot meel. Let op dat je de meel niet al te fijn maakt, dit gaat namelijk ten koste van de vezels, zonde!
Snijdt de banaan in plakjes en voeg de rest van de ingrediënten toe aan het meel in de blender. Let op! Vier eetlepels van de koffie is voldoende! Blend tot je een glas beslag hebt en zet een koekenpan op laag vuur. Doe een klein beetje olie in de pan en giet beslag voor drie kleine pannenkoekjes in de pan. Wanneer het beslag aan de bovenkant ‘droog’ is kun je de pannenkoekjes omdraaien. Herhaal dit tot het beslag op is!

Zet voor de saus een steelpannetje op laag vuur en vul de bodem met blauwe bessen. Zet de blauwe bessen vervolgens tot de helft onder water en breng dit zachtjes aan de kook. Wanneer de bessen een tijdje gekookt hebben kun je deze tot een saus pureren. Wanneer de saus te dik wordt kun je iets water toevoegen, en wanneer de saus te waterig is kun je deze iets laten inkoken!

Eet smakelijk!

Voedingswaarde:
 Calorieën: 641 kcal
 Koolhydraten: 100 gram
 waarvan suikers: 18 gram
 Vetten: 11 gram
 Eiwitten: 27 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.