Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Burrito met paardenbiefstuk

Paardenvlees wordt niet veel gegeten in Nederland, en dat terwijl paardenvlees het beste scharrelvlees is dat je hier kunt krijgen. In Nederland worden paarden namelijk niet gefokt voor de slacht. Naast dat de kans dat de paarden een goed leven hebben gehad dus vrij groot is, zit het vlees ook nog eens bomvol eiwitten. Ideaal om te herstellen na een flinke work-out dus!


Benodigdheden voor twee burrito’s

– 150 gram paardenbiefstuk
– 15 gram gemengde sla
– 75 gram cherrytomaatjes
– 2 volkoren tortilla’s
– 2 plakjes cheddarkaas


Bereidingswijze

Verhit eens scheutje zonnebloem olie in een koekenpan. Wanneer de pan en de olie goed heet zijn bak je de paardenbiefstuk aan twee kanten op hoog vuur kort aan. De paardenbiefstuk die wij gebruikten was vrij ‘plat’ waardoor zo’n 45 seconden per zijde genoeg waren om ‘rare’ te bakken, als je dit niet lekker vindt kun je het natuurlijk langer in de pan laten liggen zodat het vlees iets gaarder wordt. Kruid het vlees terwijl het in de pan ligt met peper en zout. Wanneer je het vlees gaar genoeg vindt haal je het uit de pan en verpak je het in aluminiumfolie om even te laten rusten. Leg ondertussen je tortilla’s klaar, beleg deze met wat sla over de lengte, halveer je cherrytomaatjes en leg deze naast de sla. Snijdt nu het vlees in dunne plakjes/reepjes en leg deze op de sla. Scheur of snijdt de plakjes cheddar in drie stukken leg dit over het vlees. Je kunt de tortilla’s nu oprollen en tot slot eventueel nog even een grillpan of onder een tosti-ijzer leggen. Eet smakelijk!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voedingswaarde per gerecht
 Calorieën: 540 kcal
 Koolhydraten: 44 gram
 waarvan suikers: 5 gram
 Vetten: 18 gram
 waarvan verzadigd: 8,8 gram
 Eiwitten: 48 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *