Brownie van avocado
Een brownie van avocado? Jazeker, dat hoor je goed en ze zijn ook nog eens erg lekker!
De avocado is eigenlijk de vervanger van de boter die in een origineel brownie recept gaat. Ook hebben we de suiker vervangen door stevia. Dit recept bevat dus betere voedingswaarden dan de brownie de je in de buurtsuper kunt kopen! Al nieuwsgierig? Check het recept hieronder.
Benodigdheden voor 8 brownies
– 1 avocado
– 100 gram volkoren tarwemeel
– 20 gram vanille of chocolade whey
– 50 gram cacao poeder
– 1/2 el bakpoeder
– 2 eieren
– 3 el stevia
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Snij de avocado door de helft, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in een keukenmachine. Voeg de 2 eieren en de stevia toe. Mix dit goed door elkaar tot een gladde massa.
Doe in een schone kom het tarwemeel, de whey, cacao en bakpoeder. Mix dit met een garde of een vork door elkaar. Voeg het mengsel van avocado en ei toe en mix dit door elkaar tot een beslag. Dit kun je het beste met een pannenlikker doen.
Neem een bakvorm waar al het beslag in past en vet deze in met wat olijfolie. Giet het beslag in de bakvorm en zet hem in de oven. Zet de timer op 20 minuten.
Als de brownie gaar is haal je hem uit de oven en laat je hem nog even afkoelen. Haal hem vervolgens uit de bakvorm en snij hem in 8 stukjes. Eet smakelijk!
In samenwerking met XXL Nutrition
Voedingswaarde per brownie Calorieën: 117 kcal Koolhydraten: 10,5 gram waarvan suikers: 0,5 gram Vetten: 5,25 gram waarvan verzadigd: 0,8 gram Eiwitten: 6,6 gram
1 gedachte over “Brownie van avocado”