Broodje kipsaté

broodje kipsaté

Zoals jullie misschien wel weten heb ik een Indische achtergrond. Ik houd dan ook onwijs veel van Indisch eten. Vaak probeer ik wat eigen Indisch getinte receptjes te verzinnen. Zo ook dit gerecht: een broodje kipsaté met zelfgemaakte satésaus. Het mooie aan Indisch eten is dat iedereen zijn eigen receptjes maakt en heeft. In Indonesië of bij Indische families thuis zal je dan ook nergens precies hetzelfde te eten krijgen.

Houdt jij ook wel van Indische gerechten? Probeer dan eens deze Soto Ayam, geïnspireerd op mijn reis naar Sumatra afgelopen zomer.


De benodigdheden voor een broodje kipsaté

– Een dikke plak volkoren brood
Wij hebben het Liefde & Passie volkoren brood van de AH gebruikt

Voor de kip
– 100 gram kipfilet
– 1,5 el ketjap
– 1 el gember siroop
– 1/2 el sambal oelek
– 1 tl gemberpoeder
– 1/2 tl ketoembar
– Zout

Voor de satésaus
– 2 el pindakaas
– 50 ml halfvolle melk
– 1/2 el sambal oelek
– 1 el ketjap


Zo maak je dit recept:

Begin met de kipfilet, deze moet nog even marineren. Snij de kip in kleine blokjes en doe het in een kom. Voeg de ingrediënten die bij ‘voor de kip’ hierboven staan toe. Mix alles goed door elkaar en dek de kom af met aluminium folie. Zet de kom in de koelkast en laat de kip ongeveer een uur marineren.

Zet een steelpannetje op het vuur. Doe de halfvolle melk in de pan en zet het vuur laag aan. Voeg ondertussen de pindakaas, sambal en ketjap toe. Roer alles door elkaar en breng zachtjes aan de kook.

Bak in een koekenpan de gemarineerde kipfilet blokjes gaar op middelhoog vuur.

Bak het brood af en snij er een dikke plak van (zie foto). Beleg het brood met de gebakken kip. Giet de satésaus vervolgens over het broodje heen. Voila, je hebt een heerlijke broodje kipsaté.

In samenwerking met XXL Nutrition

 broodje kipsaté broodje kipsaté


Voedingswaarde voor 1 broodje
 Calorieën: 557 kcal
 Koolhydraten: 56 gram
 waarvan suikers: 10 gram
 Vetten: 16 gram
 waarvan verzadigd: 3,1 gram
 Eiwitten: 43 gram


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.