Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Broodje kip shoarma

Een broodje kip shoarma is altijd lekker, vooral met knoflooksaus. Wij hebben een recept bedacht die een stuk lager is in calorieën dan een ‘normaal broodje shoarma’. Dit recept bevat eigen gemaakt kip shoarma en light knoflook saus.


Benodigdheden

– 2 grote pita broodjes
– 100 gram kippendijen
– 1/4 ui
– IJsbergsla
– 1 tomaat
– 1/4 komkommer
Light knoflooksaus van XXL Nutrition

specerijen voor de shoarma
– 1/2 teentje knoflook

 – 1 el limoensap
– 1 el olijfolie
– Peper
– Zout

 – Gemberpoeder
– Cayennepeper
– Paprika poeder
– Komijnzaad
– Kardemon


Bereidingswijze van het broodje kip shoarma

Snij de kippendijen in kleine reepjes. Pers het teentje knoflook uit en meng deze samen met het limoensap, de olijfolie en alle shoarma specerijen met de kippedijen. Zet de kip shoarma voor minimaal een half uur in de koelkast.

Zet een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en doe deze samen met de kip shoarma in de pan. Bak deze eerst op hoog vuur bruin en gaar het vervolgens op laag vuur door.

Snij ondertussen de komkommer, tomaat en ijsberg sla goed fijn.

Maak de pita broodjes een beetje nat met water. Neem een broodrooster en doe de pita broodjes hier in. Uiteraard kun je zo ook onder de gril leggen of in oven doen.

Snij het pita broodje op. Besmeer 1 binnenkant met wat light knoflooksaus. Beleg de pita vervolgens met komkommer, tomaat en sla. Doe als laatste de kip shoarma erbij.

Eet smakelijk!

In samenwerking met XXL Nutrition

 


Voedingswaarde:
 Calorieën: 633 kcal
 Koolhydraten: 84 gram
 waarvan suikers: 5 gram
 Vetten: 17 gram
 waarvan verzadigd: 0,8 gram
 Eiwitten: 33 gram


2 thoughts on “Broodje kip shoarma”

    • Hi Carmen, bedankt voor je vraag. In principe zijn onze recepten geschreven voor 1 persoon. Zo niet, dan staat dit er vaak bij vermeld. Uiteraard kun je onze recepten ook voor meerdere personen maken. Vermenigvuldig dan simpelweg de ingrediënten keer het aantal persoon waarvoor je wilt koken! Fijne dag nog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.