Broodje caprese voor de lunch
Caprese is een voorgerecht uit Italië en bestaat van origine uit mozzarella, tomaat en basilicum. Verder wordt er dan nog wat olijfolie, peper en zout overheen gedaan. Persoonlijk vind ik dit een heerlijk gerecht! Tijdens het VEGGIE festival in Amsterdam had ik al eens een pizza caprese gegeten, ook erg lekker. Vandaag hadden we het idee om een broodje caprese te maken! En ja hoor, deze smaakte heerlijk. In plaats van gewone mozzarella hebben we de light versie gebruikt. Dit scheelt je een hoop calorieën (met name vet) maar heeft toch nog de heerlijke smaak en structuur van ‘echte’ mozzarella. Voor het brood hebben we een heerlijk vers brood van de AH gebruikt. Lekker om nog even af te bakken en er dan zelf plakken van af te snijden.
Lees hier onder hoe wij dit broodje hebben gemaakt!
Wat heb je nodig?
– Liefde & Passie volkoren brood van de AH (± 150 gram)
Of een ander vers volkoren brood
– 1 bol light mozzarella
– 1 tomaat
– Komkommer
– 2 el groene pesto
Dit heerlijke broodje caprese maak je zo:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Leg het brood in het midden van de oven en bak hem nog even kort af. Laat vervolgens het brood kort afkoelen. Leg hem wel op een rooster of iets wat daar op lijkt, anders wordt de onderkant zacht. Snij vervolgens 2 lekkere dikke plakken van het brood af.
Snij de mozzarella, tomaat en komkommer in plakken. De tomaat en komkommer mogen wat dunner zijn dan de mozzarella.
Beleg 1 van de 2 broodjes eerst met tomaat en vervolgens met de mozzarella. Schep de groene pesto over de mozzarella (strooi eventueel nog een klein beetje peper op de mozzarella). Leg daar boven op nog wat plakjes komkommer. Leg het overgebleven stukje brood bovenop het broodje.
Voila, je hebt een broodje caprese. Zo simpel kan een lekkere maar voedzame lunch zijn. Eet smakelijk!
Voedingswaarde van dit broodje Calorieën: 631 kcal Koolhydraten: 64 gram waarvan suikers: 4 gram Vetten: 21 gram waarvan verzadigd: 9 gram Eiwitten: 42 gram