Bospaddestoelen sandwich met rosbief en truffel

Het is nog even herfst en daar passen bospaddestoelen uitstekend bij. Wij hebben een sandwich gemaakt met bospaddestoelen, rosbief en een beetje truffelolie. Absoluut een heerlijke combinatie. Daarbij ben je maximaal een kwartiertje bezig om dit gerecht te bereiden (inclusief het afbakken van het broodje). Dit recept is voor 2 broodjes en dus voor 2 personen. Ben je benieuwd? Check het recept hieronder!


Ingrediënten voor 2 broodjes

– 1 meergranen afbakbrood (volkoren mag uiteraard ook!)
– 100 gram rosbief
– 300 gram bospaddestoelen
– Rucola
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– Cherry tomaten
– Truffel olijfolie
– Olijfolie
– Peper en zout


Bereidingswijze

Verwarm de oven en bak het broodje af volgens de verpakking.

Snij de bospaddenstoelen in kleine stukjes, snipper de ui en snij de knoflook fijn. Zet een pan op hoog vuur en giet hier een klein beetje gewone olijfolie in. Fruit eerst de ui, voeg vervolgens de knoflook en daarna de bospaddenstoelen toe. Voeg wat peper en zout naar smaak toe en bak alles ongeveer 5 minuutjes.

Haal het brood uit de oven en snij deze open. Laat het brood kort afkoelen en leg er daarna wat rucola overheen. Verdeel vervolgens het bospaddenstoelenmengsel over het brood. Leg daarna de rosbief en de tomaatjes op het brood. Sprenkel wat truffel olijfolie over het geheel.

Zo heb je heerlijke broodjes met de geweldige smaak van truffel.
Uiteraard kun je de truffel olie weglaten als je geen fan bent van truffel!

Voedingswaarde voor 2 broodjes:
 Calorieën: 979 kcal
 Koolhydraten: 135 gram
 waarvan suikers: 12 gram
 Vetten: 20 gram
 waarvan verzadigd: 3,8 gram
 Eiwitten: 58 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.