Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Bloemkoolbodem Pizza

Regelmatig posten wij pizza’s met een zelfgemaakte bodem. Door die bodem zelf te maken weten we precies wat we eten en zijn we er zeker van dat er geen bewerkte voedingsmiddelen in de bodem zitten. Allemaal erg gezond en lekker, maar doordat het deeg moet rijzen kan dit soms veel tijd in beslag nemen. De oplossing? Maggioni heeft pizzabodems op basis van groenten. Deze pizza maakten we op basis van een bloemkoolbodem, en is binnen een kwartiertje klaar!


Benodigdheden voor 1 pizza

– 1 bloemkoolbodem van Maggioni
– 150 gram wokgarnalen
– 150 gram roerbakmix
– 50 gram Boursin Garlic & Herbs Light
– Sriracha naar smaak
– Kruiden naar smaak


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden en bak ondertussen de garnalen kort aan in een wokpan en kruid deze met bijvoorbeeld wat zout en peper. De garnalen hoeven niet helemaal gaar te zijn! Bestrijk de pizzabodem met de boursin roomkaas en verdeel de garnalen hierover. Verdeel vervolgens de groenten over je pizza en leg deze voor zo’n 12 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer je van pittig eten houdt kun je nog wat sriracha hot sauce over de pizza doen, en je kunt al eten! Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voedingswaarde voor 1 pizza
Calorieën: 659 kcal
Koolhydraten: 81 gram
waarvan suikers: 5 gram
Vetten: 13 gram
Eiwitten: 51 gram



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.