Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Bloemkoolbodem pizza met BBQ pulled chicken

Korte geleden hebben wij een heel lekker recept van de Magioni bloemkoolbodem pizza met bloemkoolbodem pizza met bbq pulled chickenjullie gedeeld. We hadden hem toe belegd met bieten, geitenkaas en groene asperge. Hij was erg lekker en ook nog eens vegetarisch! Dit keer hebben we opnieuw een bloemkoolbodem pizza gebruikt maar hem niet vegetarisch gelaten. We hebben hem belegd met heerlijke barbecue pulled chicken!

Zo’n bodem is ideaal om wat extra groente binnen te krijgen! Een pizza wordt namelijk niet vaak belegd met veel groente. Ben je al benieuwd? Bekijk snel het recept hieronder!


Benodigdheden voor 1 pizza

– 1 Magioni bloemkoolbodempizza
Onder andere verkrijgbaar bij de Jumbo
– 150 gram kipfilet
– 1 bouillonblokje
– 125 gram light mozzarella
– 50 gram wortel
– 1/2 rode ui
– 35 gram geconcentreerde tomatenpuree

voor de BBQ saus
– 30 ml ketchup
– 1 el worchestershire sauce
– 10 gram mosterd
– 1 el honing


Bereidingswijze

Zet een pan met water op het vuur, voeg het blokje bouillon toe en breng deze aan de kook. Doe vervolgens de kip in het water en laat deze, afhankelijk van de grootte, ongeveer 15 minuten koken. Haal vervolgens de kip uit de pan en leg deze op een snijplank. Pak 2 vorken en ‘pluk’ de kip tot er alleen nog maar kleine reepjes overblijven, nu heb je pulled chicken.

Meng in een kommetje alles ingrediënten voor de BBQ saus. Voeg vervolgens de geplukte kip toe en zorg er voor dat de saus en de kip goed door elkaar zitten.

Rasp de wortel fijn en snij de rode ui in zo kleine mogelijke partjes. Snij de mozzarella in dunne plakken, laat de mozzarella wel goed uitlekken!

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Leg de pizzabodem op een rooster en schuif deze in de oven, bak de bodem alvast 3 minuten.

Haal de bodem uit de oven en smeer deze in met de tomatenpuree. Beleg de pizza vervolgens met de mozzarella en rode ui. Zet de pizza weer in de oven en bak dit ongeveer 5 minuten.

Haal opnieuw de pizza uit de oven en verdeel nu de BBQ pullen chicken over de pizza. Zet hem weer in de oven en bak opnieuw zo’n 5 minuten.

Strooi als laatste nog de geraspte wortel over de pizza en hij is klaar! Eet smakelijk!

 bloemkoolbodem pizza met bbq pulled chicken


Voedingswaarde per pizza
 Calorieën: 896 kcal
 Koolhydraten: 103 gram
 waarvan suikers: 18 gram
 Vetten: 22 gram
 waarvan verzadigd: 10,5 gram
 Eiwitten: 68 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *