Biefstuksaté, satésaus en geroerbakte sugersnaps
Biefstuk is een heerlijk stukje vlees die behoorlijk veel eiwitten bevat.
Met een beetje creativiteit kun je naast het gewoon bakken van de biefstuk er nog een hele hoop andere lekkere gerechten mee maken. Wat dacht van een zelf gesneden carpaccio, een steak tartaar of wel gewoon lekker gebakken met pesto of juist met zoete aardappel puree. Vandaag hebben we hebben we hem opnieuw op een andere manier bereid. We hebben er namelijk saté van gemaakt! Biefstuksaté kun je zo gaar bakken als jij wilt, wij hebben hem het liefst lekker rood. Saté is natuurlijk geen saté zonder satésaus, dus die hebben we er natuurlijk ook bij geserveerd!
Wil je het receptje met biefstuksaté eens zelf maken? Lees hieronder hoe je dat doet!
De benodigdheden voor dit recept
– 1 kogelbiefstuk van zo’n 165 gram
– 50 gram smart satésaus van Body&Fit
Uiteraard kun je ook gewone satésaus gebruiken
– 150 gram sugarsnaps
– Gebakken uitjes
– Sojasaus (de light versie bevat minder zout)
– Djahé (gemberpoeder)
De bereidingswijze
Voordat je begint het dit recept, is het belangrijk om de biefstuk op kamertemperatuur te laten komen. Doe dat ongeveer een half uur van te voren.
Snij de biefstuk in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Hoe groter de blokjes zijn, hoe langer je ze moet bakken om gaar te krijgen. Giet er wat sojasaus overheen en wat voeg ook wat gemberpoeder toe. Mix alles goed door elkaar zodat de sojasaus en gember goed verdeeld zijn over de biefstuk.
Zet een koekenpan op hoog vuur en doe een klein beetje olijfolie in de pan. Laat deze goed warm worden. Leg de biefstukpuntjes voorzichtig in de pan en bak deze (zonder om te schudden) goed bruin. Draai ze vervolgens voorzichtig om en bak ook de andere kant bruin. Wil je ze nou lekker rood hebben? Bak ze dan niet te lang door. Wil je de biefstuk juist wel goed gaar hebben? Bak ze dan nog even kort door.
Haal de biefstukblokjes uit de pan maar laat de pan wel op het vuur staan. Doe de sugarsnaps in de pan met een klein beetje sojasaus, roerbak deze in zo’n 5 minuten lekker beet gaar.
Rijg de blokjes biefstuk aan een satéstokje zodat je echt biefstuksaté krijgt.
Verwarm de satésaus volgens de verpakking tot deze lekker warm is.
Schenk de satésaus over de biefstuksaté en strooi er wat gebakken uitjes overheen. Leg de sugarsnaps naast de saté en je kunt gaat eten. Geniet er van!
In samenwerking met voeding-en-fitness.nl en Body&Fit
Voedingswaarde van dit gerecht: Calorieën: 408 kcal Koolhydraten: 17 gram waarvan suikers: 7 gram Vetten: 15 gram waarvan verzadigd: 3,1 gram Eiwitten: 49 gram