Passie voor koken, gezondheid en fotografie

Aardbei dessert met kwark en roggebrood

Dit dessert is anders dan je waarschijnlijk gewent bent, want er zit roggebrood doorheen!

Als je dit recept maakt zul je ontdekken dat dit helemaal geen verkeerde combinatie is.

 

 

 


Benodigdheden voor 2 desserts:

– 100 gram aardbeien
– 2 sneetjes (Fries) roggebrood
wij hebben het merk Bolletje gebruikt
– 10 gram honing
– 300 gram magere kwark
– verse munt


Bereidingswijze:

Verwarm de (hetelucht-) oven voor op 80 graden Celsius. Pak vervolgens een ovenplaat en leg hier een uitgeknipt stuk bakpapier op. Verkruimel de roggebrood in kleine stukjes. Als de oven is voorverwarmd, schuif je de ovenplaat in de oven. Zet de timer op 30 minuten, zorg er wel voor dat je om de 5 á 10 minuutjes even de roggebrood stukjes husselt.

Zet een steelpannetje met een klein laagje water op. Neem de helft van de aardbeien, haal het kroontje er van af, snij ze in vieren en doe deze in het pannetje. Kook dit geheel ongeveer 5 minuutjes. Giet vervolgens de aardbeien door een zeefje en zet hetgeen wat in de zeef achterblijft in de koelkast. Het vocht kun je bewaren voor bijvoorbeeld een smoothie.

Neem de andere helft van de aardbeien en haal ook hier de kroontjes vanaf.
Als de roggebrood kruimels klaar zijn laat je deze eventjes afkoelen. Meng vervolgens de kruimels met de honing zodat het kleverige kruimels worden.

Pak vervolgens 2 glaasjes. Begin met een bodem van de roggebrood crumble. Dan komt een laagje met kwark, gebruik hiervoor ongeveer voor 2 glazen de helft van de kwark. Daarna komen de gekookte aardbeien gevolgd door weer een laagje roggebrood crumble, gebruik niet alle crumble. Daarna weer een laagje met de overige kwark. Als laatste leg je de gesneden aardbeien er boven op en strooi het laatste beetje crumble er overheen. Top het geheel af met een blaadje munt en het dessert is klaar.

Nu is het tijd om te eten, eet smakelijk!

Voedingswaarde per dessert
 Calorieën: 230 kcal
 Koolhydraten: 33 gram
 waarvan suikers: 14 gram
 Vetten: 2 gram
 waarvan verzadigd: 0,5 gram
 Eiwitten: 16 gram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.