Aardbei dessert met kwark en roggebrood
Een lekker toetje gaat er altijd wel in toch? Nu hebben we op The Fit Food Friends een bijzonder nagerecht voor je bedacht. Dit dessert is anders dan je waarschijnlijk gewent bent, want er zit roggebrood doorheen! Klinkt gek toch? Maar als je dit recept maakt zul je ontdekken dat dit helemaal geen verkeerde combinatie is. Benieuwd naar ons aardbei dessert met kwark en roggebrood recept? Hieronder vertellen we wat je precies nodig hebt én hoe je dit toetje moet bereiden!
Benodigdheden voor 2 aardbei desserts
- 100 gram aardbeien
- 2 sneetjes (Fries) roggebrood
wij hebben het merk Bolletje gebruikt - 10 gram honing
- 300 gram magere kwark
- Verse munt
Aardbei dessert met kwark en roggebrood maken
- Verwarm de (hetelucht-) oven voor op 80 graden Celsius. Pak vervolgens een ovenplaat en leg hier een uitgeknipt stuk bakpapier op. Verkruimel de roggebrood in kleine stukjes. Als de oven is voorverwarmd, schuif je de ovenplaat in de oven. Zet de timer op 30 minuten, zorg er wel voor dat je om de 5 á 10 minuutjes even de roggebrood stukjes husselt.
- Zet een steelpannetje met een klein laagje water op. Neem de helft van de aardbeien, haal het kroontje er van af, snij ze in vieren en doe deze in het pannetje. Kook dit geheel ongeveer 5 minuutjes. Giet vervolgens de aardbeien door een zeefje en zet hetgeen wat in de zeef achterblijft in de koelkast. Het vocht kun je bewaren voor bijvoorbeeld een smoothie.
- Neem de andere helft van de aardbeien en haal ook hier de kroontjes vanaf.
- Als de roggebrood kruimels klaar zijn laat je deze eventjes afkoelen. Meng vervolgens de kruimels met de honing zodat het kleverige kruimels worden.
- Pak vervolgens 2 glaasjes. Begin met een bodem van de roggebrood crumble. Dan komt een laagje met kwark, gebruik hiervoor ongeveer voor 2 glazen de helft van de kwark. Daarna komen de gekookte aardbeien gevolgd door weer een laagje roggebrood crumble, gebruik niet alle crumble. Daarna weer een laagje met de overige kwark. Als laatste leg je de gesneden aardbeien er boven op en strooi het laatste beetje crumble er overheen. Top het geheel af met een blaadje munt en het dessert is klaar.
Nu is het tijd om te eten, eet smakelijk!
Voedingswaarde per dessert Calorieën: 230 kcal Koolhydraten: 33 gram waarvan suikers: 14 gram Vetten: 2 gram waarvan verzadigd: 0,5 gram Eiwitten: 16 gram
Meer gezonde toetjes?
Wil jij meer lekkere en gezonde toetjes maken? We got you! Bekijk bijvoorbeeld eens deze recepten voor onze vruchten panna cotta of deze chocolade-bananen mousse. Heb jij nog een goed toetjes recept voor ons? Laat het weten in een reactie!